duminică, 4 august 2019

Cartofi cu chiftele la cuptor

Aveți nevoie de: 700 gr cartofi, 1 gălbenuș, 30 gr unt, 1/2 linguriță sare, 1/2 condimente (busuioc, oregano etc. uscate), 50 gr caș dat pe răzătoare; pentru chiftele: 300 gr carne tocată (sau 90 gr soia granule fiartă și scursă de lichid), 1 ceapă albă tocată mărunt, 50 gr caș dat pe răzătoare, 1/2 linguriță boia, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță curry, 20 gr mărar.
Aveți nevoie de încă 50 gr caș.
Cartofii se curăță și se taie cuburi: se fierb, apoi se scurg de apă și se pisează.
Se adaugă gălbenușul și untul cuburi.
Se amestecă până la încorporare, apoi se adaugă sarea, condimentele și cașul.
Se amestecă bine.
Într-un alt vas se pune carnea sau soia scursă și ceapa tocată.
Se adaugă condimentele și cașul dat pe răzătoare.
Se amestecă bine.
Din piureul de cartofi se formează 7 bile mai mari, care se așază într-o tavă rotundă unsă cu puțin unt.
Cu un pahar îngust se presează fiecare bilă.
Din compoziția de carne se formează tot 7 chiftele, mai mari, care se așază pe bilele de cartofi.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 30 minute.
Apoi se scoate, se presară deasupra 50 gr caș dat pe răzătoare.
Tava se mai dă la cuptor 5 minute la 200 grade.
Deasupra se poate presăra niște pătrunjel verde tocat.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu