duminică, 18 august 2019

Gogoși răsucite

Aveți nevoie de: 250 ml lapte, 2 linguri zahăr, 1 plic drojdie uscată, 40 gr unt topit, 1 ou, 1/2 linguriță sare, circa 500 gr făină albă 000, zahăr pudră.
Laptele călduț se toarnă într-un bol și se adaugă 2 linguri de zahăr.
Se amestecă cu telul, apoi se adaugă drojdia.
Se amestecă cu telul și se lasă deoparte 5 minute. Apoi se adaugă untul topit.
Se adaugă și oul și sarea.
Se amestecă cu telul până la încorporare, apoi se adaugă, pe rând, făina albă.
Apoi se răstoarnă pe masa presărată cu făină albă.
Se frământă, apoi se formează o bilă care se pune în bol și se acoperă cu un prosop: se lasă la dospit o oră.
Apoi se răstoarnă iar pe masa cu făină, se taie în două și fiecare jumătate se taie în 4-5 părți egale. Din fiecare se formează un bastonaș care se rulează pe masă cu mâinile, un capăt spre înainte și celălalt capăt spre înapoi.
Când se ridică bastonașul ținând de capete, se răsucește singur. Capetele se lipesc.
Gogoșile se prăjesc în ulei încins, la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenesc.
Se scot pe prosop de hârtie și după ce se prăjesc toate, deasupra se presară zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu