sâmbătă, 17 august 2019

Plăcintă cu cartofi și ricotta

Aveți nevoie de: 4-5 cartofi medii, 1 cutie (250 gr) ricotta, 30 gr parmezan ras, 1 lingură ulei măsline, 2 linguri pesmet, 1 ou, 50 gr caș, sare, piper, busuioc și oregano uscate.
Cartofii se fierb în coajă. Apoi se curăță și se pisează bine cu furculița.
Se adaugă ricotta.
Se amestecă până la încorporare.
Se adaugă oul.
Se amestecă bine, apoi se adaugă parmezanul ras.
Se amestecă, apoi se adaugă pesmetul și se condimentează cu sare, piper și condimente după gust și 1 lingură de ulei de măsline.
Se amestecă bine.
O tigaie adâncă se unge cu ulei și se presară cu pesmet. În ea se adaugă 1/2 din compoziție și se întinde pe fundul și pereții tigăii. În mijloc se adaugă cașul tăiat felii.
Peste caș se adaugă cealaltă jumătate de compoziție și se nivelează.
Deasupra se adaugă 1-2 linguri ulei și se presară niște pesmet.
Tigaia se pune pe foc și se lasă 10-12 minute.
Apoi cu ajutorul unei farfurii plate se întoarce.
Se aranjează marginile și se lasă și pe cealaltă parte încă 10 minute pe foc.
Apoi se răstoarnă pe un platou.
Și după 10-15 minute se poate felia.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu