luni, 22 iulie 2019

Tort ușor cu mere

Aveți nevoie de: 2-3 mere (600 gr), 100 gr făină albă 000, 2 ouă, 100 ml lapte, 30 gr zahăr, 1 plic praf de copt, coajă rasă de lamâie, un vârf de cuțit de sare, zahăr brun, zahăr pudră.
Într-un bol încăpător se pune făina albă, praful de copt, sarea, zahărul și se amestecă. Se adaugă gălbenușurile, laptele și coaja de lămâie și se amestecă bine.
Merele se spală, se curăță de coajă, se taie în două și se taie felii.
Feliile de măr se adaugă peste compoziție.
Se amestecă cu lingura.
Albușurile se mixează spumă tare cu un vârf de cuțit de sare.
Albușurile bătute se adaugă peste compoziție.
Se amestecă până la omogenizare.
Compoziția se toarnă într-o tavă rotundă îmbrăcată în hârtie de copt, se nivelează și deasupra se presară niște zahăr brun.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
După ce se scoate de la cuptor, se lasă la răcit 1 oră, apoi deasupra se presară zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu