Aveți nevoie de: 100 ml ulei floarea soarelui, 100 ml vin alb, 1 praf de copt, 3-4 linguri zahăr, 250 gr făină albă 000.
Vinul se toarnă într-un bol, apoi se toarnă și uleiul.
Se adaugă 1 lingură de zahăr.
Se adaugă apoi praful de copt.
Se amestecă bine și apoi se adaugă, pe rând, făina albă.
După ce se încorporează circa 200 gr făină albă, se răstoarnă pe masa presărată cu făină albă și se frământă, adăugând și restul de făină.
Apoi se rupe câte o bucată de aluat, din care se modelează un bastonaș pe masă.
Capetele bastonașului se lipesc și se formează un cerc.
Cercurile obținute se tăvălesc prin zahărul rămas, pe ambele părți.
Apoi se așază în tava învelită în hârtie de copt.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru circa 25 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu