marți, 9 iulie 2019

Plăcintuțe cu porumb

Aveți nevoie de: 1 conservă porumb (340 gr), 230 gr făină albă 000, 50 gr brânză cheddar, 100 ml lapte, 2 ouă, 1 linguriță sare, 1 linguriță boia iute, câteva fire de pătrunjel verde, ulei pentru prăjit, ceapă verde.
Într-un bol încăpător se pune făina albă: se adaugă porumbul scurs de lichid, brânza dată pe răzătoarea cu găuri mici și pătrunjelul tocat.
Se adaugă laptele.
Ouăle se bat cu furculița și se adaugă peste compoziție.
Se condimentează cu sare și cu boia iute sau fulgi de chilli. Se amestecă bine toate ingredientele, până la omogenizare.
Se ia câte o lingură de compoziție și se pune în ulei încins.
Se lasă 4-5 minute pe o parte, apoi se întorc și se lasă încă 3-4 minute.
Se scot pe prosop de hârtie.
Se presară deasupra ceapă verde tăiată feliuțe și se pot servi ca atare sau cu iaurt.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu