sâmbătă, 20 iulie 2019

Pâine cu ardei iute

Aveți nevoie de: 550 gr făină albă, 200 gr brânză cheddar, 3 ardei iuți, 1 lingură sare, 1 plic drojdie uscată, 450 ml apă.
Într-un vas încăpător se toarnă apa și apoi se adaugă drojdia și se amestecă cu lingura: se lasă deoparte.
Într-un alt vas se toarnă făina albă.
Peste ea se adaugă 150 gr cheddar ras.
Se adaugă 2 ardei iuți felii și sarea și se amestecă.
Amestecul se adaugă peste drojdie.
Se amestecă bine, până la omogenizare.
Se acoperă cu un ștergar și se lasă la dospit.
După o oră, se mai frământă puțin, apoi se mai lasă 30 minute la dospit.
Apoi se răstoarnă pe masa presărată cu făină albă.
Se presară și deasupra niște făină albă și se întinde cu mâna. Apoi se întoarce și pe cealaltă parte.
Marginile se aduc spre mijloc, pentru a forma o bilă: aceasta se întoarce și se așază pe o bucată de hârtie de copt. Se ia cu tot cu hârtie de copt și se așază într-o oală care a stat o jumătate de oră în cuptorul cald.
Se unge cu ulei de măsline cu o pensulă.
Deasupra se presară 50 gr cheddar ras.
Cu cuțitul se face o cruce și pe fiecare sfert se aranjează câteva felii de ardei iute.
Se pune capacul pe oală și se dă la cuptorul preîncălzit la 230 grade pentru 30 minute.
Apoi se ia capacul și se mai lasă 25 minute la cuptor.
După ce se scoate, se lasă la răcit o oră.
Și doar apoi se feliază.
Se poate consuma ca atare sau la sandwich: se pune o felie de pâine în tigaia cu puțin unt, deasupra se pune o felie de caș și se lasă 4-5 minute pe foc cu capacul pus.
Apoi se adaugă deasupra încă o felie de pâine și se întoarce.
Se mai lasă 3-4 minute.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu