Aveți nevoie de: 1 ceapă albă, 1 morcov, 2 căței usturoi, 200 gr passata roșii, 400 gr carne tocată (sau 150 gr soia granule), 1 pahar vin roșu, 200 gr sos bechamel, tagliatelle cuiburi, mozzarella bocconcini, parmezan ras, pătrunjel verde, sare, piper, ulei.
Ceapa se toacă mărunt, morcovul se taie cubulețe, usturoiul se toacă: toate legumele se pun la călit în puțin ulei.
După ce se înmoaie puțin, se adaugă carnea tocată (sau soia înmuiată în apă fierbinte și scursă bine) și passata de roșii.
Se amestecă și se condimentează cu sare și piper. Se lasă pe foc 5 minute, apoi se adaugă vinul roșu.
Se lasă la foc mare până se evaporă vinul, apoi se oprește focul.
Într-o tavă rotundă unsă cu puțin unt se toarnă jumătate din compoziție.
Se nivelează și deasupra se pun cuiburile de tagliatelle, în cerc. În jurul cuiburilor se toarnă sos bechamel.
Deasupra se pune restul compoziției de legume și se nivelează.
Se aranjează mozzarella bocconcini, în cerc și se presară parmezan ras.
Peste tavă se pune folie de aluminiu și se dă la cuptor 30 minute la 180 grade.
După ce se scoate de la cuptor, se îndepărtează folia și se presară deasupra pătrunjel verde tocat.
Și e un deliciu.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu