joi, 8 noiembrie 2018

Tort pătrățele de șah

Aveți nevoie de: 200 gr făină albă, 200 gr unt (la temperatura camerei), 150 gr zahăr, 1 plic praf de copt, 1 lingurița esență de vanilie, 1 vârf de sare, 50 gr cacao, câteva linguri de dulceață (eu am folosit de rubarbă, făcută de mine), puțină zeamă de compot de fructe.
Într-un vas încăpător se toarnă făina; se adaugă untul tăiat cuburi, apoi zahărul.
Se adaugă apoi ouăle, praful de copt, sarea și esența de vanilie.
Se mixează totul foarte bine, apoi compoziția se împarte în două. Într-una din jumătăți se adaugă praful de cacao și se mixează până la încorporare.
Fiecare compoziție se toarnă într-o tavă rotundă îmbrăcată în hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru circa 60 minute.
După ce se scot se lasă 20 minute la răcorit.
Fiecărui blat i se îndepărtează "burta" crescută la cuptor, pentru a fi drepte și în partea superioară.
Apoi fiecare blat se taie cu două forme metalice rotunde mai mici decât blatul.
Apoi se ia al doilea cerc din blatul alb și din blatul cu cacao și li se schimbă locurile: adică îl punem pe cel alb în blatul cu cacao și pe cel cu cacao în blatul alb.
Marginile cercurilor din interior le ungem cu dulceață. 
Blatul pe care îl alegem să fie baza îl însiropăm cu câteva linguri de sirop, apoi îl ungem cu dulceață deasupra; peste el așezăm și celălalt blat, pe care îl însiropăm.
Tortul îl putem orna cu ciocolată topită sau cu frișcă și fructe.
Lăsăm tortul la frigider cam 1 oră înainte de servire.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu