joi, 22 noiembrie 2018

Cheesecake în pătrățele la cuptor

Aveți nevoie de: 3 ouă, 130 gr zahăr, 75 ml ulei, 75 ml apă minerală, 200 gr făină albă, 1 linguriță pudră de cacao, 1 plic praf de copt. Pentru cremă: 250 gr cremă de brânză, 35 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 10 gr amidon, 1 gălbenuș.
Cele 3 ouă se sparg și se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă tare și se lasă la rece.
Gălbenușurile se mixează bine, adăugând pe rând zahărul.
Apoi se adaugă uleiul, iar după încorporare se adaugă și apa minerală.
Se mixează, apoi se adaugă pe rând făina albă amestecată cu praful de copt. Se adaugă apoi pudra de cacao (de care eu inițial am uitat :D) și apoi, pe rând albușurile bătute și se amestecă ușor cu lingura.
Compoziția se toarnă în tava învelită în hârtie de copt și apoi se nivelează.
Acum preparăm crema: într-un bol se pune crema de brânză, zahărul, zahărul vanilat și oul (adăugați la început doar gălbenușul, pentru a nu subția prea mult crema) și se mixează bine.
Apoi se adaugă și amidonul și se mixează până la încorporare.
Crema se pune apoi într-o pungă de congelator căreia i se taie un colț cu foarfeca și se ornează compoziția cu cacao în linii oblice.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 25-30 minute.
După ce o scoateți de la cuptor, lăsați-o 20-30 minute la răcorit și doar apoi treceți la feliat.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu