Azi e vineri, deci mâncăm de post.
Aveți nevoie de: 250 gr năut din conservă (scurs de lichid și spălat cu niște apă rece), 1 morcov, 1 pătrunjel rădăcină, 1/2 ceapă, 200 gr paste scurte, ulei de măsline, sare, rozmarin, ardei iute.
Ceapa se toacă mărunt, morcovul și pătrunjelul se curăță și se taie cubulețe și se pun la călit în puțin ulei de măsline.
După ce se înmoaie, se adaugă năutul scurs.
Se adaugă și niște ardei iute tocat mărunt.
Se adaugă apă caldă, cât să acopere năutul și se condimentează cu sare după gust și rozmarin.
Se fierbe cu capacul pus 15 minute.
Apoi se mixează cu mixerul vertical, dar lăsând bucăți de năut și întregi.
Pastele (eu am folosit inelușe) se pun la fiert separat în apă cu sare pentru 2-3 minute.
Apoi se clătesc cu apă rece și se adaugă în supă.
Se mai adaugă puțină apă caldă, ca să se înmoaie bine pastele și se reglează cantitatea de sare, după gust. Se lasă pe foc până sunt fierte pastele.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu