Aveți nevoie de: 1 morcov, 1 ceapă, 400 gr carne tocată (sau 200 gr soia granule), 400 gr passata roșii, foi de lasagna, busuioc, sare, piper, ulei de măsline, 100 gr mozzarella rasă, sos bechamel făcut în casă cu 40 gr unt, 40 gr făină albă și 400 ml lapte.
Morcovul se curăță și se taie cubulețe; ceapa se curăță și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei de măsline.
După câteva minute se adaugă carnea tocată (sau soia înmuiată în apă fierbinte și scursă bine de apă).
Se călesc împreună 7-8 minute.
Apoi se adaugă passata de roșii.
Se condimentează cu sare, piper și busuioc, după gust.
Se mai lasă pe foc câteva minute, amestecând din când în când.
Între timp se pregătește sosul bechamel: într-un ibric pe foc se pune untul la topit, apoi se adaugă făina albă, amestecând cu lingura de lemn. Se adaugă apoi laptele.
Se amestecă cu telul până la omogenizare și formarea consistenței sosului.
Foile de lasagna se țin 2-3 minute, pe rând, în apă clocotită, apoi se scot și se scurg de apă.
Se ia o foaie de lasagna și se pune o lingură de sos bechamel în mijloc.
Perpendicular pe prima foaie se pune altă foaie, iar în mijloc se pune 1-2 linguri de sos bechamel, apoi 1-2 linguri de compoziție cu carne, deasupra iar 1 lingură de sos bechamel, apoi niște mozzarella rasă.
Se pliază apoi capetele foilor de lasagna rămase libere, în ordine, unul după altul.
Pătrățelele se așază în tava învelită în hârtie de copt, se ung cu puțin sos bechamel și deasupra se presară mozzarella rasă.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25 minute.
Și sunt gata pentru a vă încânta.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu