sâmbătă, 4 februarie 2017

Gogoasa uriasa

O reteta de incercat, musai! E simpla si foarte gustoasa: ai zis-o cei care au incercat-o.
Aveti nevoie de: 3 oua, 200 gr faina alba, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 1 pliculet praf de copt, 125 ml lapte, 2 linguri cacao pudra, 200 ml smantana pentru frisca, 100 gr dulceata de zmeura, zahar pudra.
Se mixeaza bine ouale, adaugand pe rand zaharul, pana obtineti un amestec spumos.
Praful de copt se amesteca cu faina alba si se adauga pe rand peste ouale batute.
Se adauga uleiul, apoi laptele si se amesteca pana la incorporare.
Se adauga si pudra de cacao cernuta si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza in compozitie si nu mai sunt aglomerari.
Compozitia se toarna in tava unsa cu putin ulei si presarata cu faina alba: eu am folosit tigaia dry cooker pentru a obtine forma de gogoasa; daca nu aveti, folositi o tava rotunda si in mijloc puneti o conserva sau ceva sub forma de cilindru.
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru circa 30 minute.
Dupa ce se scoate se lasa la racit.
Frisca se mixeaza bine.
Blatul racit se taie in doua: fiecare jumatate trebuie scobita indepartand putin aluat, pentru a face loc fristii si dulcetii.
Pe jumatatea care va fi baza se intinde dulceata.
Pe cealalta jumatate se intinde frisca batuta.
Apoi se asaza cu grija jumatatea umpluta cu frisca peste cea cu dulceata si deasupra se presara niste zahar pudra.
Se tine la frigider vreo 2 ore inainte de servire.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu