marți, 31 ianuarie 2017

Chiftele de cartofi

O bunatate de reteta!
Aveti nevoie de: 4-5 cartofi medii, 150 gr telemea, 200 gr parizer/sunca, putin praz, sare, 3 oua, faina alba, pesmet, 2 linguri lapte.
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja.
Cand sunt fierti, se scurg de apa si se curata de coaja, apoi se taie in cuburi si se piseaza impreuna cu 2 linguri de lapte.
Sunca si telemeaua se taie cubulete, iar prazul se taie feliute subtiri.
Se condimenteaza cu sare si se amesteca totul impreuna.
Ouale se sparg, se pun intr-un bol si se amesteca putin cu furculita.
Faina se pun in alt bol, iar pesmetul in altul.
Din compozitie se formeaza chitfele plate.
Acestea se dau mai intai prin faina alba, apoi prin oul batut si la final prin pesmet si se pun la prajit in ulei fierbinte.
Se prajesc pe ambele parti pana sunt rumene.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu