O reteta care mi s-a parut interesanta, gasita intr-o brosura de Kaufland.
Aveti nevoie de: 2 conserve de fasole boabe (una alba si una rosie), 1 ceapa tocata marunt, 1 ardei gras rosu taiat cubulete, 2 catei de usturoi tocati marunt, 1 dovlecel taiat cubulete, 1 morcov taiat cubulete, 1/4 praz taiat feliute, 400 gr pasta de rosii, 5 cani de apa, 1 cana si jumatate de faina de malai, circa 200 gr cascaval ras, sare, piper, 1 lingura boia, 1 lingura ulei.
Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul la incins: se adauga ceapa, apoi ardeiul si se calesc impreuna 5 minute.
Se adauga apoi usturoiul tocat si dupa 30 secunde se adauga prazul, iar dupa 1 minut morcovii.
Se calesc impreuna, cu capacul pus, timp de 2 minute. Apoi se adauga dovlecelul si boiaua.
Se amesteca pe foc toate impreuna, iar dupa 1 minut se adauga pasta de rosii.
Dupa ce da in clocot se mai lasa pe foc 15 minute, acoperite partial cu capacul, amestecand din cand in cand. Apoi se adauga fasolea scursa si spalata putin si se amesteca, lasand compozitia inca 1 minut pe foc. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
Intr-o cratita potrivita se pun 4 cani de apa la fiert. Intr-un castron se amesteca 1 cana de apa cu faina de malai si 1/2 lingurita de sare.
In apa care fierbe se adauga treptat malaiul, amestecand constant, pana se intareste compozitia.
Jumatate din mamaliga se toarna intr-o tava unsa cu putin unt.
Se presara deasupra niste cas ras, apoi compozitia de legume.
Peste compozitie se presara iar cas, apoi se intinde mamaliga ramasa.
Deasupra se presara restul de cas.
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru 20-25 minute, apoi se scoate si se lasa deoparte 15 minute.
Dupa aceea se poate felia in patrate/dreptunghiuri.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu