sâmbătă, 18 februarie 2017

Tarta rasturnata cu prune

Mai simplu de atat nu se poate!
Aveti nevoie de: zahar brun, 9 prune rotunde, martipan, 1 aluat foietaj.
Intr-o tava rotunda se toarna zahar brun, cat sa acoperiti tot fundul tavii.
Prunele se spala si se taie in doua fiecare, indepartand samburii.
Fiecare jumatate se asaza peste zahar, cu coaja in sus.
Se acopera tot fundul tavii cu jumatati de prune, chiar inghesuindu-le putin.
Martipanul se intinde cu sucitorul cat este diametrul tavii, folosind niste zahar pudra pentru a evita lipirea lui de sucitor si se asaza peste peste prune.
Foietajul decongelat se intinde pe masa si se taie un cerc in functie de diametrul tavii, taind cam cu 1 cm mai mult decat e tava.
Cercul de foietaj se asaza peste martipan, apasand bine marginile in jos si taind in mijloc o cruce pentru a permite aburului sa iasa.
Se da la cuptor (preincalzit) pentru 30 minute.
Se scoate si se lasa la racit 15-20 minute; apoi se ia un platou rotund, putin mai mare decat e tava, se asaza deasupra tavii si se rastoarna, astfel ca prunele sa fie deasupra.
Dupa circa 15 minute, se taie felii si se serveste.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu