miercuri, 8 februarie 2017

Placinta cu cartofi si praz

Aveti nevoie de: 1 aluat foietaj, 500 gr cartofi, 1 praz, 150 gr cas, 50 gr unt, 1 ou, sare, rozmarin.
Cartofii se curata se coaja si se taie felii, nu foarte subtiri.
Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa pana sunt moi la exterior, dar nu si in interior (pentru a nu se sfarma prea tare).
Prazul se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit in unt cu putin rozmarin.
Se caleste 2-3 minute, apoi se adauga feliile de cartofi (fierte si scurse de apa).
Se calesc impreuna inca 2-3 minute, amestecand cu grija.
Aluatul de foietaj decongelat se taie in doua.
O jumatate de aluat se asaza intr-o tava invelita in hartie de copt si peste ea se presara jumatate din casul dat pe razatoarea cu gauri mari.
Se adauga apoi compozitia, iar deasupra cealalta jumatate de cas ras.
Se acopera totul cu a doua jumatate de aluat, iar marginile se preseaza bine.
Se unge placinta cu ou batut.
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru circa 25-30 minute (pana se rumeneste aluatul).
E foarte buna servita calda.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu