O reteta din copilarie...
Aveti nevoie de: 200 gr fidea, 5 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 3 oua, 250 gr branza de vaci, 80 gr unt, sare, dulceata.
Pastele fainoase se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se amesteca branza de vaci cu 2 galbenusuri, un ou intreg, zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga apoi untul si se amesteca pana la incorporare.
Dupa omogenizare, se adauga peste pastele fierte si scurse de apa.
Se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o forma termorezistenta unsa in prealabil cu putin unt.
Se da la cuptor (preincalzit) pentru 40 minute la foc mediu.
Intre timp albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu 3-4 linguri de dulceata (eu am folosit dulceata de rubarba - home made).
Se scoate tava din cuptor, se toarna amestecul de albusuri peste paste si se niveleaza.
Se mai da la cuptor inca 5 minute.
O adevarata delicatesa!
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu