marți, 29 noiembrie 2016

Briose de spaghete

Daca vreti o schimbare in abordarea spaghetelor, va prezint eu una interesanta. Aveti nevoie de: 200 gr spaghete, 1/2 ceapa tocata marunt, 1/2 morcov dat pe razatoarea cu gauri mici, 50 gr soia granule fiarta si scursa bine de lichid (sau 200 gr carne tocata), 3 linguri pasta de tomate, 2 linguri de smantana, 1 ou, 2 pumni de parmezan ras, 200 gr mozzarella bocconcini, putin unt, sare, piper, ulei.
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Ceapa tocata se pune la calit in ulei.
Dupa 2-3 minute se adauga morcovul ras si se calesc impreuna alte 2-3 minute. Apoi se adauga carnea tocata/soia si se calesc impreuna cateva minute. 
Se adauga si pasta de rosii, amestecand pana la incorporare si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Intre timp smantana se amesteca cu oul si un pumn de parmezan ras si se amesteca pana la incorporare.
Spaghetele fierte se scurg bine de lichid si peste ele se adauga amestecul de smantana si se amesteca bine, apoi se impart in cantitati egale in formele tavii de briose (unsa cu unt). Deasupra se asaza mozzarella bocconcini, taiata in doua fiecare.
Peste mozzarella se adauga compozitia de carne tocata, peste care se presara parmezan ras (dupa preferinta).
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru 20-25 minute.
Si briosele sunt gata.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu