O reteta simpla, dar foarte gustoasa.
Aveti nevoie de 3 cartofi mari, 5-6 linguri smantana, circa 150 gr din 2-3 feluri de branza/cas ras, sare, piper, putin unt.
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare.
Dupa ce au fiert, se scurg si se curata de coaja, apoi se taie felii.
Un vas termorezistent se unge cu unt si se asaza pe fund un strat de cartofi, care se condimenteaza cu sare si piper.
Deasupra se presara cas ras pentru a acoperi tot stratul.
Apoi se asaza un alt strat de cartofi, care se condimenteaza si apoi se presara iar cas. Se repeta straturile pana se termina ingredientele.
Sosul se prepara amestacand smantana cu oul si putina sare: se amesteca bine, pana la incorporare, apoi se toarna peste cartofi.
Peste sos se mai presara un strat de cas ras.
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru 25-30 minute.
Si mancarea e gata.
Lasati la racit macar 15 minute inainte de a servi.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu