joi, 24 noiembrie 2016

Galuste cu mac

O reteta super simpla, utila cand va raman cornuri vreo 2 zile si nu stiti ce sa faceti cu ele.
Eu am folosit 4 cornuri (mini baghete) de vreo 2 zile, 300 ml lapte, 30 g mac, 2 linguri zahar, fructe, miere.
Cornurile se taie/rup in bucati nu foarte mici.
Bucatile se pun intr-un vas incapator si se adauga peste ele laptele fierbinte, amestecand ca sa se inmoaie toate bucatile.
Zaharul se amesteca cu macul si apoi se presara peste cornuri, agitand bine vasul, ca sa se inveleasca toate bucatile.
Bucatile de cornuri invelite in mac se asaza intr-un vas termorezistent, pana se acopera fundul vasului, iar deasupra se aranjeaza bucati de fructe (eu am folosit banane si piersici, dar merg foarte bine si visinele si nu numai).
Apoi urmeaza inca un strat de cornuri si altul de fructe, presand putin ca sa se aseze mai bine; apoi, daca mai aveti compozitie, inca un rand.
Deasupra se toarna miere de albine si vasul se da la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la foc mediu.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu