Desertul din weekend? Un deliciu!
Aveti nevoie de: 300 gr biscuiti digestivi, 100 gr unt, 400 gr crema de branza, 100 gr zahar, 2 linguri de faina alba, 150 gr zmeura, 2 lingurite esenta de vanilie, 120 gr ciocolata alba.
Biscuitii se mixeaza bine la robot: untul topit se toarna peste ei si se amesteca pana la incorporare.
Se toarna apoi intr-o forma cu fund detasabil (unsa in prealabil cu putin unt si pe fund si pe peretii laterali) si se niveleaza si se preseaza bine.
Tava se pune la frigider pana faceti compozitia.
Ciocolata se pune la topit pe aburi.
Intre timp crema de branza se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga, pe rand, ouale si se amesteca pana la incorporare.
Se adauga apoi, tot pe rand, cele doua linguri de faina, iar apoi esenta de vanilie si ciocolata topita si se amesteca.
La final se adauga piureul de zmeura (adica zmeura mixata la blender - zmeura proaspata nu am gasit, asa ca am folosit congelata, iar pentru a o face putin lichida am adaugat 2 linguri de apa rece).
Se scoate tava cu blatul de la frigider si se toarna deasupra lui compozitia.
Tava se da la cuptor (preincalzit) timp de 1 ora si 25 minute la foc mic (170 grade). Dupa ce se scoate, se lasa la racit o ora si numai apoi se indeparteaza peretii tavii.
Deasupra se presara niste zahar pudra.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu