Aveti nevoie de: 350 gr faina alba, 200 gr unt (moale), 150 gr zahar, 2 oua, 150 gr unt de arahide, dulceata (eu am folosit un borcanas de 200 gr de dulceata de smochine - home made), niste migdale, sare, 1 pliculet praf de copt.
Faina se amesteca cu un varf de cutit de sare si praful de copt. Se adauga apoi untul moale taiat cubulete: se amesteca pana la incorporare (eu am folosit mixerul).
Se adauga apoi zaharul si ouale, amestecand bine.
Iar la final se adauga untul de arahide si se mixeaza pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava imbracata in hartie de copt (se pastreaza cam 3 linguri de compozitie). Peste compozitie se intinde dulceata.
Din compozitia pastrata se ia cate o lingurita si se asaza peste dulceata, pe toata suprafata.
In spatiile ramase unde se vede dulceata, se presara migdale maruntite.
Tava se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 25 minute.
Se lasa la racit circa 20 minute inainte de a o taia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu