marți, 24 mai 2016

Briose cu rubarba si ghimbir

Foarte bune!
Aveti nevoie de: 300 gr rubarba, 350 gr faina alba, 1 pliculet praf de copt, 300 gr zahar brun, 1/2 lamaie, 250 ml lapte, coaja de la o portocala, 2 linguri praf de ghimbir, 1 ou mare, 100 gr unt, 1 lingura unt topit, sare.
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, 200 gr zahar brun si putina sare.
Separat se adauga peste lapte putina zeama de lamaie.
Peste ingredientele uscate se adauga coaja rasa de portocala.
Apoi oul, untul, 1 lingura de ghimbir praf si laptele si se mixeaza bine impreuna.
Rubarba se taie marunt, se adauga in compozitie si se amesteca totul cu ajutorul unei linguri de lemn.
Compozitia obtinuta se toarna in formele de briose.
Separat, intr-un bol mai mic, se amesteca restul de zahar brun cu 1 lingura de unt topit si restul de ghimbir praf si se amesteca bine, pana se obtine o compozitie sfaramicioasa.
Aceasta compozitie se presara deasupra brioselor.
Briosele se dau la cuptor (preincalzit) pentru circa 25 minute.
Se servesc calde, cu crema de ou si lapte sau chiar mascarpone (eu am ales a doua varianta).
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu