duminică, 22 mai 2016

Gogosi

Un deliciu! In afara de fructe, reteta e cea din care mama ne facea "minciunele" de cand eram mici si noi de-abia asteptam sa le savuram.
Aveti nevoie de: 2 oua, 2 linguri de smantana, 3 linguri de sana, cca 250 gr faina alba, 1 pliculet praf de copt, 3 linguri de zahar, cam un sfert dintr-un cub de margarina de copt, 3 linguri de merisoare dezhidratate (sau alte fructe dezhidratate, dupa preferinta), putin zahar pudra pentru decor.
Peste oua se adauga smantana si sana.
Se amesteca, apoi se adauga zaharul si se amesteca. 
Urmeaza faina care se adauga pe rand, amestecand mereu, dar si praful de copt.
Se adauga margarina, apoi fructele si se framanta putin pana cand aluatul se tine.
Se formeaza o bila si se lasa 30 minute la dospit.
Aluatul de pune pe masa unsa cu putin ulei si se intinde cu sucitorul in foaie subtire, care se taie cu un pahar.
Din fiecare cerc obtinut se formeaza un bastonas: capetele acestuia se innoada.
Gogosile se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Se scot pe un prosop de hartie si deasupra se presara zahar pudra.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu