joi, 5 mai 2016

Supa de linte cu rubarba

Dupa atatea mancaruri traditionale de sarbatori, ar merge si altceva, nu?
Aveti nevoie de: 350 gr rubarba, 2 cepe, 3 morcovi, 1/4 telina radacina, 150 gr linte rosie, 6 linguri smantana, 1 litru supa (de legume sau de pui), marar tocat marunt, 2 linguri ulei, sare, piper.
Lintea se pune intr-un vas incapator si se adauga peste ea apa fiarta (cat sa treaca peste ea): se lasa 10 minute la inmuiat.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga apoi telina tocata marunt si morcovii taiati cubulete.
Se calesc timp de 4-5 minute, apoi se adauga si rubarba taiata felii subtiri.
Dupa alte 4-5 minute se adauga si lintea scursa bine de apa.
Se adauga dupa 2 minute supa si sare dupa gust si se lasa pe foc pana da in clocot. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la minim si se fierbe 30 minute, cu capacul pus.
Se ia de pe foc si se lasa cateva minute deoparte. Apoi se ia cam o treime din compozitie si se mixeaza la blender.
Crema obtinuta se toarna inapoi peste restul de supa si se condimenteaza cu piper, dupa gust.
Se amesteca pana la omogenizare.
Se serveste cu smantana amestecata bine cu marar tocat.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu