miercuri, 11 mai 2016

Galuste de ricotta cu sos de rosii

Aveti nevoie de: 250 gr ricotta, 3 galbenusuri, cca 200 gr faina alba, 2-3 catei de usturoi (depinde cat de mult va place), 1/2 ardei rosu, 1 conserva de rosii cuburi, ulei de masline, sare, piper, parmezan ras.
Ricotta se pune intr-un vas incapator si se amesteca cu galbenusurile.
Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga pe rand cate o lingura plina de faina alba si se amesteca bine: cand incepe sa se tina se rastoarna pe masa si se framanta adaugand faina, pana obtineti un aluat care se tine bine: acesta se taie in 4 si din fiecare sfert se formeaza bastonase din care se taie galuste de cca 1 cm.
Galustele obtinute se rastoarna intr-o oala cu apa clocotita cu sare: sunt gata cand se ridica singure la suprafata.
Intre timp se pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline: se adauga usturoiul taiat feliute, apoi ardeiul rosu taiat cubulete. Se lasa la calit 2-3 minute, apoi se adauga conserva de rosii si niste busuioc tocat (eu am folosit uscat) si se condimenteaza cu sare.
Peste sos se adauga galustele si se amesteca impreuna pe foc inca 1 minut.
Se servesc cu parmezan ras deasupra.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu