duminică, 5 aprilie 2015

Briose cu portocale

Aveti nevoie de: 500 gr faina alba, 100 gr unt, 1 pliculet praf de copt, 6 linguri zahar, 4 oua, 5 portocale, 100 gr zahar pudra, martipan.
Faina alba se amesteca cu untul moale, zaharul si praful de copt.
Se adauga cele 4 oua (batute putin cu furculita), apoi coaja de la o jumatate de portocala si se mixeaza bine. Apoi sucul stors din 3 portocale se adauga treptat si se amesteca pana la incorporare.
Se pune compozitie in forme de silicon (se umplu cam 2/3, pentru ca vor creste) si se dau la cuptor (preincalzit) pentru 30-35 minute.
Intre timp se pregateste siropul din sucul stors dintr-o portocala si 1 lingurita de zahar amestecat pana se topeste.

Se pregateste si glazura din sucul stors dintr-o portocala si 100 gr de zahar pudra (sau mai mult daca este nevoie, in functie de cat suc rezulta) amestecat pana la omogenizare.
Briosele scoase din cuptor se inteapa cu un bat de frigarui.
Briosele se insiropeaza cu siropul de portocale pregatit.
Se lasa cateva minute pentru ca siropul sa patrunda in briose; apoi deasupra se pune glazura cu lingura.
Deasupra se decoreaza cu forme decupate din martipan.
POFTA BUNA !!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu