Aveti nevoie de: 4 oua, 5 linguri zahar, coaja de la 1 lamaie, 5-6 linguri de faina alba, putina sare; pentru crema: 100 gr crema de branza dulce, 100 ml frisca vegetala, 1/2 plic gelatina praf, dulceata de capsuni.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie si un varf de cutit de sare, pana devin cremoase, de o culoare galben deschis.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga pe rand peste galbenusurile batute, amestecand usor cu lingura.
Se adauga apoi pe rand cate o lingura de faina si se amesteca usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava lata (imbracata in hartie de copt) si se niveleaza bine cu spatula.
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru circa 20 minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit (pentru a nu se intari se acopera cu un prosop de bucatarie umezit).
Praful de gelatina se dizolva in apa rece apoi se pune cateva minute pe foc (conform instructiunilor de pe ambalaj). Dupa ce se raceste, se adauga crema de branza si se mixeaza; dupa incorporare se adauga frisca batuta tare. Cu aceasta crema se acopera foaia de blat racita (iar deasupra se presara din loc in loc dulceata de capsuni).
Foaia de blat cu crema se ruleaza cu grija (indepartand surplusul de crema care va rezulta la capatul rularii).
Se inveleste in folie alimentara (strangand bine capetele) si de tine la frigider 2-3 ore.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu