Aveti nevoie de: 3-4 cartofi, 1 praz, 1-2 fire de ceapa verde, 300 gr carne tocata (sau 100 gr soia granule), 50 ml pasta de rosii, sare, piper, ulei, unt.
Cartofii de curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa, se piseaza pentru a obtine un pireu (adaugand si putin unt), iar apoi se adauga si ceapa verde spalata si taiata feliute.
Carnea tocata se caleste putin intr-o cratita, apoi se scoate intr-un alt vas. In cratita in care s-a calit carnea/soia, se adauga putin ulei, apoi aici se caleste 2-3 minute prazul curatat si taiat feliute (si partea alba si cea verde). Apoi se adauga pasta de rosii si se amesteca putin, condimentand dupa gust cu sare si piper.
Se adauga din nou carnea calita, se amesteca 1 minut, apoi se ia de pe foc.
Intr-o tava unsa cu putin ulei se toarna compozitia cu carne/soia si se niveleaza cu lingura.
Deasupra se intinde piureul de cartofi.
Se niveleaza cu lingura, iar apoi, cu o furculita se traseaza niste linii cu dintii acesteia de-a lungul tavii (pentru a se face crocanta).
Tava se da la cuptor (preincalzit) timp de 20-25 minute.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu