luni, 23 februarie 2015

Cartofi gratinati cu sfecla rosie

Aveti nevoie de: 1 sfecla rosie (medie/mare), 4 cartofi medii, 1 catel de usturoi, 300 gr smantana, 2 galbenusuri, 20 gr unt, sare.
Sfecla se spala si se pune la fiert, pana se inmoaie.
Cartofii se curata si se taie felii subtiri.

La fel se taie si sfecla, scursa de apa.
O forma termorezistenta se freaca pe margini si pe fund cu catelul de usturoi, apoi cu unt. Apoi se aseaza un rand de felii de cartofi, apoi un rand de felii de sfecla, peste care se presara putina sare.
Apoi se continua cu alt strat de cartofi, apoi altul de sfecla si tot asa.
Smantana se amesteca bine cu galbenusurile si cu putina sare.
Apoi se toarna in tava/forma termorezistenta, pentru a o acoperi integral.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor (preincalzit) pentru circa 25-30 minute (pana se leaga smantana cu ou).
POFTA BUNA !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu