miercuri, 11 februarie 2015

Rulouri cu dovleac si spanac

Aveti nevoie de: 1/2 dovleac de copt (sau 1/4 daca este unul mare), 3 catei de usturoi, cca 50 gr spanac congelat, 1 pachet de foi de lasagna, 50 gr branza feta, 1 ardei rosu, cca 50 gr pasta de rosii, sare, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, parmezan ras, salvie.
Dovleacul se taie in bucati si se pun intr-o tava la cuptor, la copt.
Intr-o tigaie se pune niste ulei la incalzit: se adauga 1 catel de usturoi tocat si apoi spanacul direct congelat; se amesteca impreuna adaugand si sare, pana se dezgheata spanacul si se calesc impreuna 3-4 minute. 
Foile de lasagna se pun pe rand in apa fierbinte si se lasa 2 minute, apoi se pun la scurs in strecuratoare.
Foile se intind pe rand pe masa, iar pe un capat se pune dovleac copt si pisat, spanac, apoi branza feta faramitata si niste parmezan ras.
Se ruleaza si fiecare se taie in doua.
Intr-un alt vas adanc se pune niste ulei de masline, se adauga ardeiul rosu tocat marunt si ceilalti 2 catei de usturoi taiati feliute; se amesteca si se adauga pasta de rosii, condimentand cu sare.
Se ia un vas termorezistent si i se acopera fundul cu sosul de rosii si ardei. Rulourile obtinute se aseaza in picioare in acest vas termorezistent.
Se acopera totul cu sosul de rosii ramas, iar deasupra se presara parmezan ras si putina salvie.
Vasul se da la cuptor (preincalzit) timp de circa 30 minute.





POFTA BUNA !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu