Aveti nevoie de: 200 ml ulei, 250 gr zahar, 100 ml lapte, 4 oua, 1 praf de copt, 300 gr faina alba, 25 gr cacao, putina esenta de vanilie.
Uleiul, zaharul, laptele, ouale si esenta de vanilie se amesteca pana la omogenizare.
Apoi compozitia se imparte in doua: in prima jumatate se adauga 175 gr faina alba si praful de copt; in cealalta jumatate se adauga 125 gr faina alba si cacao. Fiecare compozitie se amesteca pana la incorporare.
Aveti nevoie de 2 posuri in care sa turnati fiecare compozitie (sau niste pungi tari, cum sunt cele de congelator, carora li se taie cu foarfeca coltul - eu a doua varianta am avut-o la indemana).
Intr-o forma cu fundul detasabil (acoperita cu hartie de copt) se toarna una din compozitii, in forma unui mic cerc: in mijlocul acestuia se toarna cealalta compozitie; in mijlocul acestuia se toarna iar prima compozitie, apoi iar cealalta si tot asa, pana se umple tava.
Si va arata cam asa.
Apoi se da la cuptor (preincalzit) timp de 25-30 minute.
Dupa o scoateti din cuptor, lasati-o 15 minute sa se odihneasca si apoi scoateti-o din forma.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu