vineri, 6 februarie 2015

Burgeri vegetali

Un pranz usor!
Aveti nevoie de: 1 conserva de fasole boabe rosie, 50 gr mazare congelata, 1/2 lingura coriandru praf, 1/2 lingura boia iute, 1 lingura de faina alba, , 1/2 lingura chimion praf, ulei de masline; pentru salata: varza rosie, varza alba, iaurt simplu, sare, piper; chifle, felii de rosii, ketchup, branza feta, castraveti murati - si ce altceva va place.
Conserva de fasole se scurge de lichid si se pune la robot impreuna cu mazarea.
Se adauga chimionul praf, coriandru praf, boiaua si faina alba: se mixeaza toate impreuna, pana se omogenizeaza.
Compozitia obtinuta se imparte in chiftele mai mari si se apasa pentru a obtine forma de burger (mie mi-au iesit 5 burgeri) - folositi faina alba pentru a evita lipirea compozitiei de masa/maini.
Se prajesc in ulei de masline si se scot apoi pe prosop de bucatarie.


Se prepara o salata din varza rosie si varza alba date prin razatoarea cu gauri mari, care se amesteca cu iaurt, sare si piper.


Chiflele (eu am ales patrate, cu seminte) se taie in doua.
Pe o jumatate de chifla se toarna ketchup, se aseaza un burger, iar deasupra se aseaza felii de rosii, castraveti murati, branza feta (si altceva daca mai doriti), iar apoi se acopera cu cealalta jumatate de chifla.
Si se servesc cu salata de varza.
POFTA BUNA !!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu