joi, 23 octombrie 2014

Chiftelute de branza cu sos de rosii

Daca va ramane tot timpul paine si nu aveti ce face cu ea (cum e la noi, de exemplu), aceasta reteta va ajuta sa folositi surplusul de paine.
Aveti nevoie de 6 felii de paine, o cana de lapte, doua feluri de branza/cas, 2 oua, pasta de rosii, busuioc, sare, piper, ulei de masline, ulei de floarea soarelui.
Feliile de paine se taie in doua fiecare si peste ele se adauga laptele, lasandu-le putin la inmuiat.
Apoi se storc putin de laptele in exces si se faramiteaza cu mana. Se adauga peste ele cele doua feluri de branza/cas ras (eu am folosit niste cas de oaie si grana padano), apoi se adauga ouale si putina sare si se amesteca toate impreuna, cu lingura.
Din compozitia obtinuta se formeaza chiftelute rotunde, care se prajesc in ulei fierbinte.
Chiftelutele se scot pe prosop de bucatarie pentru eliminarea excesului de ulei.
Pentru sos, se pune intr-o tigaie adanca niste ulei de masline, apoi se adauga pasta de rosii, busuiocul si putina sare, amestecand pe foc cateva minute.
Apoi se adauga si chiftelutele in sosul de pe foc, amestacand impreuna inca 2-3 minute.
Se servesc cu cas ras deasupra si cu paine prajita (si sunt delicioase).
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu