luni, 28 iulie 2014

Sarmalute cu branza

Cred ca asa ceva nu ati incercat pana acum, dar sunt foarte gustoase.
Aveti nevoie de: foi de varza (sau de vita daca aveti), 100 gr telemea, 200 gr branza de vaci, 50 gr orez, 1 ceapa, 400 ml suc de rosii, 30 ml ulei, marar, sare, piper.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.
Se adauga orezul, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga niste apa, lasand totul la fiert timp de 10-15 minute (pana se umfla orezul), apoi se lasa la racit.
Foile se varza/vita se oparesc in apa clocotita, se scurg de apa si apoi se lasa la racit.
Intr-un vas se amesteca telemeaua rasa, branza de vaci, niste marar tocat marunt cu compozitia de orez, amestecand usor totul.
Se ia cate o foaie de varza, se pune cate o lingura de compozitie si se ruleaza (nu foarte strans).
Intr-un vas termorezistent se toarna pe fund niste suc de rosii, iar sarmalutele se aseaza in straturi: peste fiecare strat se toarna suc de rosii.
Vasul se da la cuptor (preincalzit) pentru 40 minute.
POFTA BUNA !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu