Aveti nevoie de: 2 vinete, 300 gr carne tocata (sau 100 gr soia), 1 ou, 100 gr parmezan ras, patrunjel, 2 felii de paine mai veche, 200 gr pasta de rosii, ulei.
Vinetele se taie felii pe lungime si se aseaza pe un platou pentru a le presara cu sare - se lasa asa 20 minute.
Intr-un castron se pune carnea tocata/soia impreuna cu oul, patrunjelul tocat, 1 lingura de parmezan si sare (dupa gust), amestecandu-le bine impreuna. (pentru varianta cu carne tocata si adauga si feliile de paine, inmuiate in apa si apoi stoarse).
Feliile de vinete se prajesc in ulei de floarea soarelui, apoi se scot de prosop de bucatarie absorbant.
Pe fiecare felie prajita se pune cate o chitfea in forma mai ovala (formata din compozitia de carne tocata/soia) si se ruleaza strans.
Rulourile se aseaza intr-o tava in care s-a turnat pasta de rosii, iar deasupra fiecarui rulou se presara parmezan ras.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 30 minute.
Rulourile se servesc fierbinti.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu