Un desert delicios!
Aveti nevoie de: 250 gr ricotta, 750 ml lapte, 125 gr gris, 3 oua, 150 gr zahar tos + 150 gr zahar pudra, coaja de la o jumatate de portocala, coaja de la o lamaie, 1 pastaie de vanilie (sau, in lipsa acesteia, esenta de vanilie), 30 gr unt, putina sare, 2-3 linguri limoncello (sau rom).
Laptele se pune intr-un vas la fiert, impreuna cu vanilia (pastaie sau esenta), coaja de portocala si putina sare.
Cand laptele incepe sa fiarba, se trage vasul de pe foc, se adauga grisul, se amesteca putin, apoi se pune iar pe foc, amestacand continuu. Dupa ce s-a ingrosat, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
Ouale se bat bine cu mixerul adaugand zaharul tos si un varf de cutit de sare.
Ricotta se amesteca cu zaharul pudra, coaja de lamaie si limoncello.
Crema de ricotta se amesteca apoi cu compozitia de gris si cu ouale batute bine: se amesteca toate impreuna pana la incorporare.
Forma de tort se unge cu unt pe margini, iar fundul se acopera cu un cerc de hartie de copt.
Compozitia se toarna in forma de tort si se da la cuptor (preincalzit) timp de 45 minute.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa la racit 10-15 minute si apoi se pudreaza pe deasupra cu zahar pudra.
Se serveste rece sau calduta.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu