marți, 8 iulie 2014

Chiftele in stil italian

Aveti nevoie de: 1 ceapa, putina menta, 30 gr seminte de pin, 400 gr carne tocata (sau 80 gr soia), 1 ou, 50 gr parmezan ras, 2 catei de usturoi, o crenguta de rozmarin, 2-3 rosii, sare, piper alb, ulei de masline.
Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in ulei de masline; se adauga semintele de pin si menta si se amesteca pe foc inca 2-3 minute.
Intr-un vas incapator se pune carnea tocata, parmezanul ras, oul, niste sare, se adauga si ceapa calita cu semintele de pin si se amesteca toate impreuna.
Din compozitie se formeaza chiftele care se prajesc in ulei de masline bine incins, apoi se scot pe prosop de bucatarie.
Sosul de rosii se prepara astfel: intr-o tigaie mai adanca se pune la incins niste ulei de masline, se adauga 2 catei de usturoi curatati dar intregi si crenguta de rozmarin, se lasa 1 minut, apoi se scot. In uleiul de masline se adauga rosiile spalate si taiate cubulete, se amesteca, adaugand sare si piper alb, dupa gust. Dupa 1 minut se adauga chiftelele prajite si se amesteca impreuna inca 1-2 minute pe foc.
Se servesc cu tagliatelle sau cartofi, dupa preferinte. Eu am ales, evident, pastele.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu