miercuri, 2 aprilie 2014

Pandispan

Aveti nevoie de: 2 oua, 100 gr zahar, 125 gr faina alba, 2 lingurite ulei, 1 lingurita otet, 1/2 pachetel praf de copt, 1 pachetel de zahar vanilat, un varf de cutit de sare, zahar pudra.
Se separa albusurile de galbenusuri. 
Din 30 ml apa si zahar se face un sirop fierbinte. 
Albusurile cu sarea si zaharul vanilat se bat cu mixerul spuma tare.
Peste spuma de albus se adauga siropul si se amesteca pana devine lucioasa, apoi se incorporeaza galbenusurile (care inainte au fost batute bine cu uleiul).
Se adauga treptat faina si praful de copt stins cu otet, iar compozitia se amesteca usor, de jos in sus.
O tava se imbraca cu hartie de copt (eu am folosit una in forma de inimioara in care am pus hartie de copt pe fund, iar marginile le-am uns cu unt) si se toarna compozitia, niveland-o.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se presara deasupra zahar pudra.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu