duminică, 20 aprilie 2014

Quiche cu legume

Aveti nevoie de: 1 aluat de foietaj, 1/2 ceapa, 1 zucchini, 1 vanata, 1/2 cartof dulce, 1/2 ardei gras rosu, 3-4 rosii cherry, branza feta, 150 gr smantana, 2 oua, sare, piper, ulei.
Vanata, zucchini, ardeiul rosu se taie cubulete. Cartoful dulce se curata si se taiE, la fel, cubulete.

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita pe foc, la calit, in ulei. Dupa ce devine sticloasa, se adauga cubuletele de vanata si zucchini si se mai amesteca pe foc 2-3 minute. Apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Aluatul de foietaj (dezghetat) se intinde intr-o tava rotunda (imbracata in hartie de copt) si se taie surplusul de la colturi. Se inteapa cu furculita, iar marginile se preseaza cu coada de la o lingura de lemn, ca sa obtineti o forma interesanta.
Aluatul se pune in cuptorul incalzit pentru 5 minute, apoi se scoate si se adauga legumele calite.
Se adauga si cubuletele de ardei si cartof dulce.
Deasupra se rupe branza feta in bucatele si se presara pe toata suprafata.
Rosiile cherry spalate se taie in doua si se aseaza in asa fel incat se fie cate o jumatate pe fiecare viitoare felie (pe care o veti portiona la final).
Ouale se adauga peste smantana si se bat bine, pana la omogenizare.
Sosul de smantana se adauga peste legume, avand grija sa nu acoperiti rosiile cherry (ca arata frumos).
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu