miercuri, 5 martie 2014

Falafel

A inceput Postul Pastelui asa ca o reteta de post e chiar potrivita.
Pentru falafel aveti nevoie de: 1 conserva de fasole boabe (eu am ales fasole rosie), 1 conserva de naut, coaja de lamaie, 1 lingura sos dulce/picant, 1 lingura de faine alba, 2-3 rosii, 1 lamaie verde, 1 ardei iute rosu, coriandru, sare, piper; maioneza vegetala; lipii.
Conservele se scurg de apa si se toarna in robot, amestecand bine.
Apoi se adauga 1 lingura de faina alba, sare, piper, coriandru, putina coaja rasa de lamaie si 1 lingura de sos, continuand amestecarea la robot.
Pasta obtinuta se scoate pe un vas/tocator si se formeaza chiftele mari (este indicat sa va udati cu apa pe maini cand lucrati cu pasta, ca sa nu se lipeasca): acestea se prajesc in tigaie, in ulei de masline, pe ambele parti.
Rosiile spalate si taiate in 4, ardeiul iute, sucul de la 1 lamaie verde si coriandru se amesteca la robot pana se obtine un sos.
Chiftelele prajite se aseaza pe lipii, se acopera cu sosul de rosii (si maioneza pentru doritori), se ruleaza si se servesc calde. Bineinteles, puteti adauga si alte bunatati (cum ar fi varza rosie murata, castraveti murati etc.)
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu