luni, 17 martie 2014

Pogacele

Aveti nevoie de: 200 gr faina alba, 2 galbenusuri, 100 gr cas ras marunt, 1 pliculet de drojdie, 1 lingura de smantana, lapte (cat cuprinde pentru a forma aluatul), sare.
Intr-un vas se toarna faina alba, 1 galbenus, sare, drojdia, smantana, casul ras (pastrand putin pentru mai tarziu). 
Se amesteca ingredientele, iar laptele caldut se adauga treptat pana se formeaza aluatul. Se framanta bine, apoi aluatul se intinde cu sucitorul: cu ajutorul unui pahar se taie forme rotunde.
Formele se aseaza intr-o tava invelita in hartie de copt, apoi se lasa la dospit o jumatate de ora. Apoi pe deasupra se ung cu galbenus de ou, peste care se presara cas ras.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de circa 20 minute (pana incep sa se rumeneasca).
POFTA BUNA !!!

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu