joi, 27 februarie 2014

Budinca verde

Aveti nevoie de: 1 salata verde, 3 oua, 250 gr sos bechamel, 1 lingura de parmezan ras, 250 gr telemea de vaca, 50 gr cas, 2 linguri lapte, 10 gr unt, 10 gr pesmet, sare, piper.
Frunzele de salata se spala si apoi se fierb pentru 20 minute in apa clocotita cu putina sare. Apoi se scurg de apa, se lasa la racit, apoi se mixeaza in blender.
Se adauga 3 galbenusuri, se mixeaza si se toarna compozitia intr-un castron. Se adauga parmezanul ras si sosul bechamel (din comert sau pregatit repede din lapte cu putina faina alba), se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca.
Separat albusurile se bat spuma tare care se adauga in castron peste compozitie si se amesteca usor cu telul.
Se iau niste forme din aluminiu, se ung cu unt si pesmet. Compozitia se toarna in aceste forme care se aseaza intr-o tava cu apa (apa trebuie sa acopere jumatate din inaltimea formelor de aluminiu). 
Tava se da la cuptor pentru 30 de minute.
Intr-un vas se pun 2 linguri de lapte, se adauga telemeaua si casul taiat cuburi, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe foc circa 5 minute, pana se topeste branza, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase.
Budincile se scot din cuptor si apoi din forme. Peste ele se toarna sosul de branza (se servesc fierbinti).


POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu