marți, 30 iulie 2013

Anellini cu pere si caramel

Aveti nevoie de: 400 gr paste anellini, 2-3 pere, 50 gr zahar, 30 gr unt, 1 lamaie, 1 bat de scortisoara, 2 gr cuisoare, sare.
Pastele se fierb in apa cu putina sare timp de 8-10 minute, apoi se scurg si se tin la cald.
Perele se spala, se sterg si se taie in felii de cca 5 mm grosime.
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul, iar cand devine brun-roscat se adauga untul pana se topeste. Se adauga feliile de pere, batul de scortisoara si cuisoarele si se calesc pana se inmoaie perele (aveti grija sa nu se sfarme cand le intoarceti de pe o parte pe alta).
Se adauga apoi niste coaja si suc de lamaie.
Pastele se stropesc cu siropul din tigaie si se servesc cu felii de pere deasupra.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu