Aveti nevoie de: 1 aluat de foietaj, 1 ceapa, 8-9 ciuperci, 1 ardei iute, 200 gr smantana, 150 ml lapte, 100 gr cas, 30 gr unt, 3 catei de usturoi, 3 oua, sare, piper, boia.
Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se caleste in unt; se adauga usturoiul pisat, iar dupa ce s-au calit putin, se adauga ardeiul iute si ciupercile taiate felii subtiri.
Se mai calesc inca vreo 5 minute, apoi se adauga putina apa. Cand s-a evaporat apa se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas separat smantana se amesteca cu galbenusurile de ou si se condimenteaza cu sare, piper si putina boia. Se adauga apoi si laptele, amestecand pana la omogenizare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul de foietaj (eu i-am taiat colturile), apoi se toarna compozitia cu ciuperci.
Se acopera cu compozitia de smantana, iar deasupra se presara casul ras.
Tava se introduce in cuptorul incins pentru circa 20 minute (sau pana se formeaza o crusta deasupra).
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu