duminică, 14 august 2022

Cartofi wedges cu sos de smântână

Aveți nevoie de: 4-5 cartofi, 3 linguri făină albă, 1/2 linguriță fulgi de ardei iute, 1/4 linguriță oregano uscat, 1/4 linguriță boia iute, 1/2 linguriță sare, 100 ml apă, 2-3 fire pătrunjel verde, ulei pentru prăjit. Pentru sos: 200 gr smântână, 6 căței usturoi, ulei, sare. 

Cartofii se curăță de coajă. Fiecare cartof se taie în două. Apoi fiecare jumătate se taie în 3-4 felii mai groase. 

Feliile de cartofi se pun într-un bol încăpător. 
Se spală bine în două ape. 

Apoi se pun în apă clocotită cu sare. 

Se lasă la fiert 6 minute. Apoi se scot pe prosop de hârtie. 

Într-un bol se toarnă făina albă. Se adaugă condimentele. 

Apoi apa, pe rând, amestecând cu telul până la omogenizare. 

Se adaugă și pătrunjelul tocat mărunt. 

Se amestecă. 

Feliile de cartofi se adaugă peste sos. 

Se amestecă, pentru a se îmbrăca în acest sos. Apoi se pun la prăjit în ulei fierbinte. 

Se întorc pe toate părțile de 2-3 ori, până se rumenesc. 

Se pregătește și sosul de smântână: într-un bol se adaugă smântâna, cățeii de usturoi curățați de coajă și zdrobiți, puțină sare și 1 linguriță de ulei. Se amestecă bine. 

Cartofii prăjiți se servesc cu sos de smântână și sunt delicioși. 

POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu