duminică, 21 august 2022

Gogoși rulate

Aveți nevoie de: 200 gr iaurt, 6 gr bicarbonat de sodiu, 1 ou, 60 gr zahăr, 20 ml oțet, 200 gr făină albă, unt moale, ulei pentru prăjit. 

Iaurtul se pune în bol. Se adaugă bicarbonatul.

Se amestecă bine cu telul. 

Se adaugă oul. Apoi zahărul. 

Se adaugă și oțetul. Se amestecă cu telul până la omogenizare. 

Apoi se adaugă făina albă. 

Se amestecă cu mâna. 

Se lasă 40 de minute la dospit, acoperit cu un prosop. 

Apoi se răstoarnă pe masa cu puțină făină albă. 

Se întinde cu sucitorul în formă dreptunghiulară subțire. Se unge cu pensula cu unt moale. 

Apoi se rulează pe lungime.

Se taie felii. 

Se prăjesc în ulei fierbinte, pe ambele părți, până se rumenesc. 

Se scot pe prosop de hârtie. 

Apoi se tăvălesc prin zahăr. 

POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu