Vi s-a întâmplat și vouă să rămâneți cu albușuri? În asemenea cazuri, am o soluție: un chec delicios.
Aveți nevoie de: 6 albușuri, 120 gr zahăr, 150 gr făină albă 000, 1 păstaie de vanilie, 1 linguriță zeamă de lămâie, 1 linguriță cacao, 4 linguri de ulei, 1 vârf de sare.
Albușurile se mixează cu un vârf de sare.
Când încep să se umfle, se adaugă treptat zahărul, continuând mixarea. Se adaugă semințele păstăii de vanilie. Apoi zeama de lămâie. Se mixează până obțineți o bezea.Apoi se adaugă uleiul.
Se mixează până la încorporare.Se adaugă treptat făina și se amestecă cu lingura încet, de jos în sus.
După încorporare, se iau 4 linguri de compoziție în alt bol și se adaugă pudra de cacao. Se amestecă până la încorporare.Se ia o tavă de cozonac, se învelește cu hârtie de copt și se toarnă cam jumătate din compoziție și se nivelează. Apoi se toarnă compoziția cu cacao. Apoi se toarnă restul compoziției albe.
Se nivelează. Cu o scobitoare se amestecă puțin cele două compoziții.Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 40 minute. După ce se scoate de la cuptor, se lasă la răcit 20-30 minute, apoi se îndepărtează hârtia de copt. Și se feliază.POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu