miercuri, 18 august 2021

Brioșe cu pepene

E vremea lebeniței, așa că această rețetă trebuia încercată. 

Aveți nevoie de: pepene verde curățat de coajă și sâmburi (circa 250 gr), 1 iaurt, 2-3 linguri miere, 2 plicuri gelatină, bucățele de ciocolată. 

Un plic de gelatină se amestecă cu un pahar de apă rece, se amestecă, apoi se pune pe foc și se amestecă până se topesc granulele; se lasă deoparte la răcit. 

Pepenele se taie cuburi și se toacă la robot/blender. 

Se toarnă în bol. Se adaugă gelatina răcită. 

Se amestecă. Apoi se toarnă în forme de brioșe, cam 3 linguri în fiecare. 

Se lasă la frigider 2-3 ore. 

Al doilea plic de gelatină se pregătește la fel ca primul. 

Iaurtul se amestecă cu mierea. 

Se adaugă gelatina răcită și se amestecă. 

Se scot formele de la frigider și se adaugă câte 2 linguri de iaurt peste fiecare. 

Se lasă la rece o jumătate de oră. Apoi se scot și deasupra se decorează cu bucățele de ciocolată. 

Se mai lasă la frigider cam două ore. 

Când se servesc, se scot cu grijă din forme. 

POFTĂ BUNĂ!!!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu